ELEKTRO PUNJAČI

Punjači za električne automobile u Vašem domu

Za savremen životni stil

Elektro punjači su uređaji koji služe za punjenje električnih i hibridnih automobila.
64% korisnika najčešće puni automobil kod kuće, te je to i najpopularnija lokacija u poređenju sa drugim lokacijama za punjenje. Punjenje kod kuće je logistički najjednostavnije rešenje i omogućava vozačima električnih automobila da se probude sa potpuno napunjenim vozilom svakog dana. Vreme punjenja zavisi od kombinacije tipa baterije i kapaciteta, a brzinu diktira i nivo punjenja. 

Razlikuju se tri nivoa punjenja: Nivo 1, Nivo 2, i Nivo 3.
Brzo punjenje
Lako rukovanje
Dug i pouzdan radni vek
Kompaktno rešenje
Zelena energija
Nivo 1 punjač
Nivo 2 - AC punjač
Nivo 3 - DC brzi punjač

Nivo 1

Nivo 1 punjenje je kada svoje električno vozilo uključite u utičnicu sa standardnim utikačem za napajanje naizmeničnom strujom. Pošto standardna kućna utičnica isporučuje maksimalno svega 2-3 kW, punjenje putem punjača nivoa 1 je najsporiji način za punjenje električnog vozila i pruža samo 6 do 8 kilometara dometa na sat.

Nivo 2 - AC punjač

Nivo 2 punjač je svaka standardna stanica za punjenje naizmeničnom strujom koju možete naći montiranu na zidu, na stubu ili na zemlji. Stanice za punjenje nivoa 2 isporučuju između 3,4 kW - 22 kW i obično se nalaze na stambenim objektima, javnim parkinzima, preduzećima i komercijalnim lokacijama.
Pri maksimalnoj snazi od 22 kW, jedan sat punjenja će obezbediti otprilike 120km dometa Vaše baterije. Zbog brojnih SMART i bezbednosnih funkcija, kao i opcije pametnog povezivanja koje punjači nivoa 2 mogu da ponude, mnogi vozači električnih vozila opredeljuju se za AC stanice za punjenje kod kuće.

Nivo 3 - DC brzi punjač

Punjenje nivoa 3, poznato kao DC ili brzo punjenje, koristi jednosmernu struju (DC) za direktno punjenje baterije vozila, zaobilazeći AC/ DC konvertor na ploči. Ovo omogućava punjačima nivoa 3 da isporučuju jednosmernu struju direktno u bateriju. Kao rezultat toga, stanice za punjenje nivoa 3 mogu da isporuče više snage brže, što ih čini idealnim za lokacije sa kratkim zaustavljanjem kao što su benzinske pumpe i javni parkinzi. Vremena punjenja variraju između različitih vozila i izlazne snage, međutim, uopšteno govoreći, punjači nivoa 3 mogu puniti vozilo u minutima u odnosu na sate kod punjača nivoa 2 ili danima za stanice za punjenje nivoa 1.
Uštede, superiorne performanse i manji ugljenični otisak

Trendovi upotrebe vozila na napajanje električnom energijom

Električna mobilnost i popularnost električnih putničkih vozila ubrzano raste tokom poslednje decenije, a predviđa se da će do 2030. godine 125 miliona vozila biti na struju, što je 50% od ukupnog broja vozila, a sve u cilju smanjenja ugljeničnog otiska u toku njihovog korišćenja.
Pomoći ćemo Vam da odaberete rešenje po meri vašeg doma
Odabir samog uređaja zavisiće pre svega od navika i životnog stila Vas i Vaše porodice.
Različite potrebe podrazumevaju različit pristup i rešenja po meri, kreirana koristeći ekspertizu i dugogodišnje iskustvo naših inženjera.
Naši savetnici će pronaći najoptimanije rešenje iz portfolija proizvoda, prema parametrima objekta, dimenzijama, vrstama materijala, potrebnim toplotnim kapacitetom kao i eventualnim usaglašavanjem sa postojećim sistemom, kako bi precizno ispunili zahteve projekta.
ELEKTRO PUNJAČ

EVC16

Maksimalna snaga punjenja 22kW
Praćenje punjenja uz pomoć mobilne aplikacije
LED ekran
Uskoro
Katalog proizvoda za električne punjače 
Najčešće implementirana rešenja

Punjenje električnog automobila kod kuće

Sa 64%, punjenje kod kuće zauzima titulu najpopularnije lokacije u poređenju sa drugim lokacijama za punjenje.
VIŠE

Punjenje električnog automobila na poslu

34% sadašnjih vozača električnih vozila već redovno puni svoj automobil na radnom mestu, a mnogo više njih je izjavilo da bi voleli da to mogu.
VIŠE

Javne stanice za punjenje

Svakog dana se pojavljuje sve više javnih stanica za punjenje jer gradovi i lokalne samouprave ulažu velika sredstva u infrastrukturu za punjenje. Danas ih već rado koristi 31% vozača električnih vozila, a postoji odnos od 7,5 električnih automobila po javnom mestu za punjenje.
VIŠE
Vaš partner od poverenja pri svakom koraku
ONE STOP SOLUTION
Obezbeđujemo i sprovodimo sveobuhvatna rešenja, brinući o izvrsnosti korisničkog iskustva:
   • procena /savetovanje
   • rešenje /projekat
   • montaža/puštanje u rad
   • servis i održavanje.
GARANTNI ROK +
Na usluzi su Vam prompno održavanje uređaja i produženi garantni rok za instalacije od strane ENERGY NET instalatera.
SERVISNA MREŽA
Saradnja sa više od 200 sertifikovanih instalatera u Republici Srbiji koji su prošli višemesečnu obuku na ENERGY NET Akademiji pružiće Vam efikasnu i stručnu montažu i održavanje.
PODRŠKA
ENERGY NET korisnička podrška će u rekordnom roku pronaći najbližeg servisera i poslati ga na Vašu adresu.
ONE STOP SOLUTION
Vaše rešenje za efikasno upravljanje energijom.
Kontakt centar
066 090 090
Radno vreme
Ponedeljak - Petak: 8 -16h
Energetski konsalting i optimizacija sistema
Procena/Savetovanje
Rešenje/Projekat
Montaža/Puštanje u rad
Servis i održavanje

Blog

Povežite svoj električni punjač sa solarnim panelom

Povezivanje električnog punjača sa solarnim panelima je praktičan i održiv način da unapredite Vašu mobilnost. Ova kombinacija donosi brojne ekonomske...
Pročitaj više

Smart home – Dom na klik

SMART HOME sistemi – pametni domovi postali su sinonim savremenog načina života. Ova inovativna tehnologija podrazumeva integrisanu mrežu uređaja koja...
Pročitaj više

Uređenje doma – Porcelanosa

Porcelanosa Home Concept Ako se ukratko mogu sumirati trendovi za uređenje prostora u 2024. godini, to je kombinovanje stilova iz...
Pročitaj više
phone-handsetmap-markercalendar-fullcross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram