Case Study

Rešenja za realizovane i izuzetne projekte

Primeri projekata i rešenja

Savremeni sistemi za grejanje, hlađenje i vetilaciju u stanju su da smanje potrošnju energije u objetu obezbeđujući visoku udobnost korisnika tog prostora, ali i funkcionalnost u službi vrste posla koji se u objektima obavlja.
Naša ekspertiza se ogleda u tom da dajemo prsonalizovana rešenja koja odgovaraju nameni prostora i potrebama korisnika, služeći se najsavremenijom opremom i sistemima koji omogućavaju visok nivo kvaliteta životne sredine obezbeđuju dobrobit uz minimiziranje troškova energije.
U nastavku možete pogledati pojedinačne studije slučaja:
STUDIJE SLUČAJA

Skladište lekova, VEGA doo

Valjevo 

Zahtev klijenta:
Predložiti rešenje za grejanje , hlađenje i ventialciju hale uz stalno održavanje vlage vazduha u zadatim vrednostima. Potrebo je bilo i obezbediti izvor za grejanje i hlađenje preko geotermalnih sondi.
Naše rešenje:
Grejanje i hlađenje objekat je rešeno sa 20 geotermalnih sondi , toplotnim pumpama i pelet kotlovima. Ventilacija, grejanje i hlađenje hale kao i održavanje vlage je rešeno klima komorama Weger sa distributivnim elementima Madel.
Rezultat:
Sistem stabilo radi duži nizu godina uz minumalne troškove uložene energije

Privatna bolnica NEW Hospital, PAROCO

Novi Sad

Zahtev klijenta:
Potrebno je bilo predložiti sistem za greanje , hlađenje i ventialciju bolesničkih soba, ordinacija i posebo OP bloka koji je zahtevao sterilne uslove.
Naše rešenje:
Za hlađenje i ventilaciju bolesničkih soba bolnice Paroco predviđeni su kasetni indukcioni uređaji tip Parasol Zenith i Paragon , proizvođača Swegon, sa varijabilnim ubacivanjem vazduha (dvocevni sistem) koji kombinuje tri funkcije: hlađenje i ventilaciju u jednom uređaju. Grejanje se vrši preko postojećeg podnog grejanja u svim sobama uz kontrolu i zonsku regulaciju po svim prostorijama preko automatske regulacije i kontrolera Swegon koji se inače koriste i za rad indukcionih uređaja. Uvođenje svežeg vazduha klima komorom Gold RX Swegon.
Za hlađenje, grejanje i ventilaciju OP sala bolnice Paroco predviđaju su filterske tavanice sa panelnim filterima klase H14, uz kontrolu nadpritiska i zonsku regulaciju u svim OP salama preko automatske regulacije i kontrolera Swegon. Uvođenje svežeg vazduha klima komorom Gold PX Swegon
Rezultat:
Nakon puštanja u rad i uhodavanja osoblja za korišćenje Swegonove opreme i sistema za automatsko parametriranje i nadzor, potvđena je maksimalna efikasnost sistema, troškovi energije su svedeni na minimum

Delta HQ Upravna zgrada kompanije Delta

Beograd

Zahtev klijenta:
Bilo je potrebno isprojektuje sistem grejanja hlađenaja i ventialcije takav da obezbedi dobijanje GREEN sertifikata. Izvor energije je bila postojeća energana, a potrebno je bilo predvideti unutrašnje jedinice i kliama komore na svakom spratu.
Naše rešenje:
Primenjeno je rešenje za grejanje i hlađenej sa indukcionim uređajima kasetnog tipa sa klima komorama visoke efikasnosti proizvođača Swegon, locirane na svakom spratu posebno, potpuno decentralizovano.
Rezultat:
Nakon godinu dana korišćenja Swegonovog sistema za automatsko parametriranje i nadzor, potvđena je maksimalna efikasnost sistema, dobijen je GREEN sertifikat, troškovi energije su svedeni na minimum.

Fabrika auto guma Mishelin

Pirot

Zahtev klijenta:
Za ovaj projekat potrebno je bilo da se obezbedi prelazak sa kotlova na ugalj na stabilnu proizvodnju zasićene vodene pare vrlo visokog pritiska i kapaciteta za novi pogon u proizvodnji automobilskih guma, uz postizanje maksimalne efikasnosti iskorišćenja od teškog lož ulja kao energenta.
Naše rešenje:
Rešenjem je predviđena parna blok kotlarnica kapciteta 25 tona i 25 bra pritiska, sa vrhunskom opremom nemačkog proizvođača Bosch modularnom parnom kotlarnicom sa automatikom za dobijanje maksimalne efikasnosti čitavog sistema. Pored kotlarnice ugrađen je bio i parovod dužine 1000 m.
Rezultat:
Najveći izazov je bio iskorititi otpadnu toplotu od mazutnih dimnih gasova koji imaju tendenciju lepljenja na izmenjivačima, što je uspešno rešeno Boshovim rešenjem sa ubrizgavanje pare, čime je potvđena maksimalna efikasnost sistema a troškovi energije svedeni na minimum.

Fabrika Swarowski

Subotica

Zahtev klijenta:
Potrebno je bilo predložiti rešenje za grejanje, hlađenje i ventialciju hale sa klima komorama uz stalno održavanje vlage vazduha u zadatim vrednsotima u proizvodnom pogonu.

Naše rešenje:
Grejanje i hlađenje objekat je rešeno sa 7 Weger klima komora u higijenik izvedbi za potrebe grejanja hlađenja i ventialcije proizvodnog pogona i prostorija za odrzavanje i servis.
Rezultat:
Klima komore postižu sve projektovane parametre na svim komponentama što je potvrđeno i zvaničnim merenjima od strane nezavisne kompanije.

Hotel Petram Resort and Vilas 

Savudrija, Hrvatska

Zahtev klijenta:
Potrebno je bilo obezbediti efikasni sistem za grejanje i hlađenje sa ventilacijom i pripremom sanitarne vode, zagrevanja bazena i ventilacija kuhinje i ostalih sadržaja hotela sa 5 zvezdica.
Naše rešenje:
Primenjeno je resenje sa četvorocevnim toplotnim pumpama vazduh voda za simultano grejanje i hlađenje uz istovremnu pripremu sanitarne vode za sve prostorije hotela, uklučujući i otvoreni i zatvoreni SPA centar. Grejanje i hlađenje je rešeno sa FCU aparatima, a ventilacija klima komorama uz varijabilnu kontrolu količine vazduha po prostorijama. Svaka prostorija ima nezavisno merenje potrošnje energije preko BMS sitema automatskog upravljanaj i nadzora.
Rezultat:
Kompletan projekat sa stanovišta izvođenja i isporuke opreme je završen u predviđenom roku, uz postizanje svih projektnih parametara sitema grejanja, hlađenja i ventialcije uključujući i sistem automatsklog upravljanja.
phone-handsetmap-markercalendar-fullcross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram