OBJEKTI OBRAZOVANJA, KULTURE I SPORTA

Rešenja za grejanje, hlađenje, ventilaciju i proizvodnju energije iz obnovljivih izvora po najvišim standardima

Ugodna atmosfera i optimizovani troškovi

Objekti obrazovanja, kulture i sporta zahtevaju izuzetno pouzdane i efikasne sisteme ventilacije prilagođene kapacitetu samog objekta, ali i različitim režimima funkcionisanja sa periodično velikim oscilacijama broja ljudi.

Prednosti naših rešenja su:
• komfor za korisnike prostora,
• optimalna potrošnja energije,
• automatizovano upravljanje,
• brza montaža koja ne utiče na rad ustanove.
Prednosti diversifikovanih rešenja
Niska potrošnja 
energije
Smanjenje 
emisije CO2
Kombinovanje izvora energije i ušteda
Obdaništa, škole i fakulteti
Pozorišta, bioskopi i muzeji 
Opštine, sudovi i druge gradske ustanove
Sportske hale, stadioni i bazeni

Rešenja za obrazovne ustanove

Za objekte ovog tipa preporučuju se specijalizovani ventilacioni sistemi koji obezbeđuju visok stepen izmene vazduha, kako bi se osigurao svež, filtriran vazduh pročišćen od grinja i alergena.

Kod obnavljanja termotehničkih instalacija naša preporuka je zamena izvora energije, odnosno zamena postojećih kotlova na mazut i čvrsto gorivo energetski efikasnim i dugoročnim rešenjima poput toplotnih pumpi ili gasnih generatora, koji u velikoj meri štede energiju i umanjuju troškove.

Rešenja za kulturne ustanove

Ventilacija ima važnu ulogu kada je reč o udobnosti za posetioce u pozorištima i muzejima.

Pravilno projektovani i održavani sistemi ventilacije pomažu u kontroli temperature, vlažnosti, kvaliteta vazduha i širenja mirisa, a da prilikom rada minimiziraju buku koja bi mogla ometati izvođenje na sceni i doživljaj publike.

Rešenja za javne objekte

Ventilacija u gradskim ustanovama kao što su sudovi, opštine i drugi administrativni objekti je značajna za postizanje produktivnog, zdravog i ugodnog okruženja za zaposlene i posetioce.

Rešenje za gradske ustanove omogućava kontrolu temperature, vlažnosti i kvaliteta vazduha uz opremu visoke energetske efikasnosti, što značajno doprinosi uštedi.

Rešenja za sportske centre

Sportski objekti su tokom turnira i drugih sportskih takmičenja često puni gledalaca, što zahteva visoke kapacitete ventilacije. Stoga su najvažniji parametri pri odabiru rešenja za sportsko-rekreativne objekte kvalitet i količina svežeg vazduha, kao i sprečavanje kondenzacije.

Naša rešenja obezbeđuju maksimalnu uštedu energije tokom eksploatacije, visokokvalitetnu ugradnu opremu dugog radnog veka, kao i jednostavno rukovanje i održavanje.
Napredna tehnloška rešenja za objekte namenjene obrazovanju, kulturi i sportu
Svež, filtriran vazduh i optimalna temperatura obezbeđuju udobnost korisnicima prostora, dok kontrola CO2 u prostoriji doprinosi boljoj koncentraciji.

Ovo je posebno važno kod sportskih hala, koncertnih sala, pozorišta, bioskopa i svih javnih objekata sa velikim kapacitetom u pogledu broja posetilaca.

Smanjenje potrošnje energije, tj. ušteda za oko 80% postiže se zahvaljujući rekuperaciji toplotne/rashladne energije, odnosno sposobnosti sistema da povrati veći deo toplote koja bi inače bila izgubljena i iskoristi je za grejanje ili hlađenje vazduha koji se dovodi u prostoriju.
Pomoći ćemo Vam da odaberete rešenje po meri Vašeg biznisa

Analiza i procena

Pažljivo slušamo potrebe Vašeg biznisa, Vaše specifične želje i sagledavamo Vaš prostor kako bi naš tim stručnjaka sproveo detaljnu analizu.

Rešenje za rast Vašeg biznisa

Energy Net ekspertski tim inženjera sa dugogodišnjim iskustvom daje najbolje rešenje za Vaš tip objekta, bilo da je kompletno rešenje ili optimizacija postojećeg. Ukoliko za Vas dizajniramo energetske sisteme, naš istraživački i razvojni tim može uraditi studiju tehničke i komercijalne izvodljivosti, ili uraditi provere na postojećem sistemu. Po odabiru rešenja, sprovodimo instalaciju, servis i održavanje.

Održavanje za kontinuitet u poslovanju

Za obezbeđivanje kontinuiteta Vašeg poslovanja na duge staze, pored garancije, naš tim Vam može obezbediti i druge vrste podrške u cilju postizanja optimalne energetske efikasnosti pri korišćenju, kroz dostupne pakete.

Reference

Štark Arena

Beograd

Naučno tehnološki park

Novi Sad

Olimpijski bazen

Šabac
Vaš partner od poverenja pri svakom koraku
ONE STOP SOLUTION
Obezbeđujemo i sprovodimo sveobuhvatna rešenja, brinući o izvrsnosti korisničkog iskustva:
   • procena /savetovanje,
   • rešenje /projekat,
   • montaža/puštanje u rad,
   • servis i održavanje.
GARANTNI ROK +
Na usluzi su Vam održavanje uređaja i produženi garantni rok za instalacije od strane ENERGY NET instalatera.
SERVISNA MREŽA
Saradnja sa više od 200 sertifikovanih instalatera u Republici Srbiji koji su prošli višemesečnu obuku na ENERGY NET Akademiji i koji će Vam pružiti efikasnu i stručnu montažu i održavanje.
PAKETI PODRŠKE
  • Servis i održavanja s mogućnošću obuke Vašeg osoblja.
  • Monitoring po najstrožim IT i bezbednosnim standardima kojim predupređujemo i otklanjamo potencijalne greške u radu sistema.
  • Upravljanje Vašim sistemom grejanja, hlađenja i ventilacije u cilju optimizacije efikasnosti i uštede.
ONE STOP SOLUTION
Vaše rešenje za efikasno upravljanje energijom.
Kontakt centar
066 090 090
Radno vreme
Ponedeljak - Petak: 8 -16h
Energetski konsalting i optimizacija sistema
Procena/Savetovanje
Rešenje/Projekat
Montaža/Puštanje u rad
Servis i održavanje

Blog

Kvalitet vazduha u obrazovnim ustanovama u službi produktivnosti 

Škole i univerziteti nisu samo mesta gde se prenose znanja, već su i okruženja u kojima se oblikuje budućnost. Jedan...
Pročitaj više

HVAC rešenja u pozorištu u službi udobnosti za gledaoce i izvođače

U svetu pozorišta, gde umetnost i izvođačka magija oživljavaju svaki trenutak, udobnost za gledaoce i izvođače ima ključnu ulogu. HVAC...
Pročitaj više

BMS - nadgledanje i upravljanje tehničkim sistemima i uslugama (klimatizacija, ventilacija i osvetljenje)

BMS (Building Management System) – nadgledanje i upravljanje tehničkim sistemima i uslugama zgrada kao što su klimatizacija, ventilacija i osvetljenje...
Pročitaj više
phone-handsetmap-markercalendar-fullcross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram