ELEKTRO PUNJAČI

Punjači za električne automobile u poslovnim objektima

Podrška održivom načinu poslovanja

U skladu sa globalnim trendom, sve veći broj zemalja teži ka što manjoj emisiji CO2. S tim ciljem dolazi do ekspanzije korišćenja električnih vozila. Vlasnici kompanija žele da pruže najbolje za svoje klijente i zaposlene tako što će među prvima ponuditi stranice za njihovo punjenje.

Kako se sve više vozača koristi električnom energijom, komercijalne stanice za punjenje električnih vozila postaju neophodnost, a ne luksuz. Mogu se postaviti u stambenim zgradama, auto centrima, benzinskim pumpama, tržnim centrima, javnim ustanovama, poslovnim zgradama, privatnim parkinzima i slično.

Prednosti za biznis:
 • eco-friendly rešenje kao deo ESG strategije kompanije,
 • privlačenje novih stanara (za stambene zgrade),
 • privlačenje najboljih radnika, što povećava profitabilnost firme,
 • produženo vreme boravka i udobnost posetilaca u komercijalnim objektima,
 • kreiranje profita za investitora.

Prednosti diversifikovanih rešenja
Niska potrošnja 
energije
Smanjenje 
emisije CO2
Kombinovanje izvora energije i ušteda
Nivo 2 - AC punjač
Nivo 3 – DC brzi punjač

AC punjač

Nivo 2 punjač je svaka standardna stanica za punjenje naizmeničnom strujom koju možete naći montiranu na zidu, na stubu ili na zemlji. Stanice za punjenje nivoa 2 isporučuju između 7 kW– 22 kW i obično se nalaze na stambenim objektima, javnim parkinzima, preduzećima i komercijalnim lokacijama.
Pri maksimalnoj snazi od 22 kW, jedan sat punjenja će obezbediti otprilike 120km dometa Vaše baterije.
Zbog brojnih SMART i bezbednosnih funkcija, kao i opcije pametnog povezivanja koje punjači nivoa 2 mogu da ponude, mnogi vozači električnih vozila opredeljuju se za AC stanice za punjenje kod kuće.

DC brzi punjač

Punjenje nivoa 3, poznato kao DC ili brzo punjenje, koristi jednosmernu struju (DC) za direktno punjenje baterije vozila, zaobilazeći AC/ DC konvertor na ploči. Ovo omogućava punjačima nivoa 3 da isporučuju jednosmernu struju direktno u bateriju. Kao rezultat toga, stanice za punjenje nivoa 3 mogu da isporuče više snage brže, što ih čini idealnim za lokacije sa kratkim zaustavljanjem kao što su benzinske pumpe i javni parkinzi.
Vremena punjenja variraju između različitih vozila i izlazne snage, međutim, uopšteno govoreći, punjači nivoa 3 mogu puniti vozilo u minutima u odnosu na sate kod punjača nivoa 2 ili danima za stanice za punjenje nivoa 1.
Pomoći ćemo Vam da odaberete rešenje po meri Vašeg biznisa

Analiza i procena

Pažljivo slušamo potrebe Vašeg biznisa, Vaše specifične želje i sagledavamo Vaš prostor kako bi naš tim stručnjaka sproveo detaljnu analizu.

Rešenje za rast Vašeg biznisa

Energy Net ekspertski tim inženjera sa dugogodišnjim iskustvom daje najbolje rešenje za Vaš tip objekta, bilo da je kompletno rešenje ili optimizacija postojećeg. Ukoliko za Vas dizajniramo energetske sisteme, naš istraživački i razvojni tim može uraditi studiju tehničke i komercijalne izvodljivosti, ili uraditi provere na postojećem sistemu. Po odabiru rešenja, sprovodimo instalaciju, servis i održavanje.

Održavanje za kontinuitet u poslovanju

Za obezbeđivanje kontinuiteta Vašeg poslovanja na duge staze, pored garancije, naš tim Vam može obezbediti i druge vrste podrške u cilju postizanja optimalne energetske efikasnosti pri korišćenju, kroz dostupne pakete.
RAST POTRAŽNJE ZA ELEKTRIČNIM VOZILIMA
Sve veća potreba za električnim punjačima

Predviđa se da će potražnja za električnom energijom za električna vozila (EV) da dostigne 53 milijarde kilovat-sati do 2030. širom Kine, Evrope i Sjedinjenih Država. Ovo je povećanje od 20 puta što znači da infrastruktura stanica za punjenje električnih vozila takođe treba da raste. Deo te energije se može dobiti direktno iz solarnih elektrana.

Tehnologija se brzo menja. Svaka godina sa sobom donosi povećanje potražnje i mnoštvo novih modela koje možete izabrati. Čak je i Rols Rojs predstavio svoj prvi električni automobil „Spectre“, a planiraju da postanu potpuno električni do 2030.

Vaš partner od poverenja pri svakom koraku
ONE STOP SOLUTION
Obezbeđujemo i sprovodimo sveobuhvatna rešenja, brinući o izvrsnosti korisničkog iskustva:
   • procena /savetovanje,
   • rešenje /projekat,
   • montaža/puštanje u rad,
   • servis i održavanje.
GARANTNI ROK +
Na usluzi su Vam održavanje uređaja i produženi garantni rok za instalacije od strane ENERGY NET instalatera.
SERVISNA MREŽA
Saradnja sa više od 200 sertifikovanih instalatera u Republici Srbiji koji su prošli višemesečnu obuku na ENERGY NET Akademiji i koji će Vam pružiti efikasnu i stručnu montažu i održavanje.
PAKETI PODRŠKE
  • Servis i održavanja s mogućnošću obuke Vašeg osoblja.
  • Monitoring po najstrožim IT i bezbednosnim standardima kojim predupređujemo i otklanjamo potencijalne greške u radu sistema.
  • Upravljanje Vašim sistemom grejanja, hlađenja i ventilacije u cilju optimizacije efikasnosti i uštede.
ONE STOP SOLUTION
Vaše rešenje za efikasno upravljanje energijom.
Kontakt centar
066 090 090
Radno vreme
Ponedeljak - Petak: 8 -16h
Energetski konsalting i optimizacija sistema
Procena/Savetovanje
Rešenje/Projekat
Montaža/Puštanje u rad
Servis i održavanje

Blog

Povećanje profitabilnosti u komercijalnim objektima uz pomoć EV punjača

Kako bi unapredili svoju profitabilnost, komercijalni objekti se sve više okreću implementaciji punjača za električna vozila. Kako uvođenje punjača za...
Pročitaj više

Smart home sa reverzibilnim punjačem

U vreme kada tehnologija nezaustavljivo evoluira i naši domovi postaju sve pametniji. Jedna od najinovativnijih tehnoloških inovacija za dom je...
Pročitaj više

Kombinovanje električnih punjača i solarnih elektrana (car port)

U vreme rastuće popularnosti električnih vozila (EV) i snažne svesti o klimatskim promenama, kombinovanje električnih punjača sa solarnom nadstrešnicom (carportom)...
Pročitaj više
phone-handsetmap-markercalendar-fullcross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram