Uređenje doma – Porcelanosa

27/12/2023

Porcelanosa Home Concept

Ako se ukratko mogu sumirati trendovi za uređenje prostora u 2024. godini, to je kombinovanje stilova iz različitih perioda, što daje mnogo mogućnosti za personalizaciju prostora. 

Dnevne sobe, kao centar druženja ukućana i ugošćavanja prijatelja, zavređuje veću pažnju kada je o uređenju reč. Ako želite da uživate u svom udobnom domu i impresionirate svoje goste, pročitajte naš tekst o aktuelnim trendovima u 2024. godini.

U dizajnu enterijera, trendovi odražavaju svet oko nas. Društvo je u stalnim promenama, što dovodi do kontinuirane evolucije uređenja prostor. Tehnologija i smeli tonovi su ušli na velika vrata.

U nastavku možete pročitati 12 saveta šta treba da uzmete u obzir kada uređujete svoj životni prostor.

# 01 Vaši lični afiniteti

U 2024. trendovi uređenja prostora neće posebno pratiti jedan dekorativni pravac. Eklektičan dizajn i kombinovanje različitih stilova će biti najzastupljeniji. Mešanje oštrih i zaobljenih linija i silueta staviće  individualni pečat na prostorije vašeg doma. Mikrotrendovi mogu biti presudni jer predstavljaju odličan način da postignete jedinstvenost enterijera i personalizacija prostora.

#02 Dekorisani zidovi 

Originalni i upečatljivi dezeni osvojiće zidove poznatih salona. Teksturisani zidovi trenutno se vraćaju na velika vrata kao element uređenja životnog prostora, kao i geometrijski, botanički motivi, ili čak personalizovan dizajn. Ako želite da svom domu date ekskluzivnu prednost, odaberite jedinstven motiv po vašem ukusu.

#03 Police neobičnog dizajna 

Police su posebno važne u životnom prostoru - koristite ih za stvaranje utiska širine i veću funkcionalnost. Na njih možete postaviti knjige ili predmete koji utiču na akustiku prostora, što pomaže da atmosfera prostorije bude prijatnija. Osim toga, dizajn i odličan kapacitet skladištenja znače da ga možete koristiti za zoniranje prostora otvorenog plana. Koristite ovaj element za povezivanje prostorija, spajajući prostore na elegantan, praktičan način.

#04 Zidna keramika i paneli 

Integracija dekorativnih panela i keramičkih pločica u enterijer doma postaje sve popularnija poslednjih godina. Za razliku od boje ili tapeta, teksturirani paneli i pločice su robusni i postojani. Zidne pločice sa efektom drveta i druge obloge sa reljefnim detaljima biće još jedan ključni trend u uređenju doma za 2024. godinu.

#05 Keramika velikih formata

Što se tiče podnih obloga, keramika velikog formata biće ključni trend. Podovi sa manje spojeva poboljšavaju osećaj vizuelnog kontinuiteta. Tople i neutralne boje kao što su bež ili med, i peščani tonovi koji podsećaju na sirovi granit mogu se koristiti za kontrast sa zidovima smelijeg dizajna, stvarajući osećaj topline. Mogu se postaviti i preko podnog grejanja ili u kamin. Savršen izbor za hladnije mesece. Drveni podovi u sličnoj boji su još jedan potencijalni trend u 2024.

#06 Kućna kancelarija i kutak za čitanje

Kada je u pitanju uređenje doma, izgleda da je trend kućnih kancelarija trajno prihvaćen. I dalje je popularno napraviti kutak za rad i čitanje, udoban prostor koji se razlikuje od ostalih prostorija u domu, a u kojem se možete posvetiti radu ili opustiti uz dobru knjigu.

#07 Raspored otvorenog plana (Open space) 

Veća kvadratura je karakteristika koja jednostavno nije dostupna svim domovima. Odabir dizajna otvorenog plana je idealan način da se stvori osećaj širine i prostranosti. Ovaj stil uređenja doma će ostati najbolji izbor u trendovima 2024. godine, ali sa suptilnim pomakom. Trpezarije i kuhinje povezane sa dnevnim boravkom biće mnogo definisanije. Na primer, možete ih unaprediti sa kliznim vratima, paravanima ili staklenim pregradama.

#08 Trendovi boja u 2024

Po onome što tvrde stručnjaci, pune boje biće još jedan ključni trend za 2024. godinu. Plave nijanse će preovladavati, ali ćemo takođe videti i druge palete boja poput pastela ili breskve na tepisima, presvlakama, dodacima i drugim ukrasnim predmetima. Ovi elementi će biti kombinovani sa neutralnijim pozadinama, stvarajući dinamiku.

#09 Trendovi osvetljenja prostora

Prirodno svetlo je najbolji način da dodate toplinu u prostoriju i ključni je trend u 2024 kada je reč o osvetljenju. Biće zastupljeni veliki prozori i prostorije koje preplavljuje direktno svetlo, a kada padne noć, poželećete da koristite skriveno osvetljenje da biste stvorili isti efekat. Podesivo LED osvetljenje, na primer, koristi se za isticanje teksturiranih zidova. 

Više na Porcelanosa


phone-handsetmap-markercalendar-fullcross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram