REFERENCE ZA DOM

Najčešće implementirana rešenja

Selekcija naših projekta

Najčešće implementirana rešenja su pokazni primeri kojima su ilustrovani najčešći izbori korisnika i sveobuhvatnost našeg asortimana.

Poseban akcenat je na energetski efikasnim rešenjima koji osim uštede obezbeđuju i manji uticaj na životnu sredinu, a što je rezultat primene našeg znanja i ekspertize.
REŠENJA ZA DOM - Najčešće implementirana rešenja

SOLARI - VIKENDICE

ČETRI RAZLOGA ZA RAZMATRANJE SOLARNIH PANELA ZA VAŠU VIKENDICU

Kada je reč o obnovljivoj energiji, malo njih je tako pristupačno kao solarna energija, naročito kada su u pitanju vikendice.
Ako ste posvećeni tome da Vaša vikendica bude i ekološki prihvatljiva, tada bi solarni paneli mogli imati najvažniju ulogu.

U nastavku teksta pročitajte 4 razloga za razmatranje ugradnje solarnih panela na vašu vikendicu.

Prednosti geografskog položaja
Velika prednost solarnih panela jeste što je na većem delu teritorije Srbije broj sati sunčevog zračenja znatno veći nego u većini evropskih zemalja i iznosi između 1500 i 2000 sati godišnje. Sunce je uvek dostupno pola dana, a solarni paneli mogu skladištiti veći deo te energije za noćnu upotrebu. Prosečan intenzitet sunčevog zračenja na teritoriji Republike Srbije je od 1,1 kWh/m2/dnevno na severu do 1,7 kWh/m2/dnevno na jugu tokom januara i od 5,9 do 6,6 kWh/m2/dnevno tokom jula.

Dug životni vek
Jednom kada ih kupite, solarni paneli su osigurani da traju dok vaša novorođena deca ne napuste kuću, diplomiraju na fakultetu i možda se čak i venčaju u svojim kasnim dvadesetim godinama. To je investicija za vašu vikendicu koja će verovatno trajati i duže od toga. Primera radi, solarni energetski sistemi instalirani pre gotovo 50 godina daleko su prevazišli garantovane garancije danas. Današnja tehnologija je mnogo bolja, te nije nezamislivo da će jednog dana solarna energija koja snabdeva Vašu vikendicu energijom trajati prosečan ljudski vek.

Ušteda novca
Pored potpune odsutnosti ugljeničnog otiska, tu su i uštede u troškovima. Strateška investicija u solarne panele, zajedno sa drugim ekološkim merama, značajno će smanjiti svaku mesečnu obavezu koju imate na računu za energiju.
Takođe, prilikom investiranja u solarne panele raspitajte se o raspoloživim subvencijama za ulaganje u obnovljive izvore energije.
U slučaju da želite da prodate vikendicu, imajte u vidu da će solarni paneli znatno povećati njenu vrednost.

Energetska nezavisnost
Energetska nezavisnost je velika prednost za vikendicu. Biti van mreže je korisno tokom nestanka struje i skokova u napajanju, pošto je Vaš izvor zaseban.
Ako niste neko ko voli iznenađenja, solarni paneli Vam pružaju mogućnost da zaključate svoje troškove energije na decenije – Sunce ne može biti oporezovano!

Kako se solarna revolucija ubrzava, očekujte da će se početni troškovi još više smanjivati. Ako vaša vikendica slučajno koristi i druge izvore obnovljive energije poput geotermalne energije i drugih, Vaši mesečni računi mogli bi biti iznenađenje u kom ćete zaista uživati.

SOLARI - REZIDENCIJALNI OBJEKTI

SVE VIŠE STAMBENIH ZAJEDNICA PREPOZNAJE PREDNOSTI UPOTREBE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE

Jedna od najefikasnijih i ekološki prihvatljivijih opcija je ugradnja solarnih panela. Ovaj korak ne samo da smanjuje troškove energije, već i doprinosi očuvanju okoline.
Zašto bi stanari stambene zgrade trebalo da razmotre ugradnju solarnih panela?
Evo nekoliko ključnih razloga:

Kolektivna ušteda energije
Stambene zgrade koje koriste solarne panele mogu značajno smanjiti troškove električne energije, a kolektivna upotreba solarnih panela omogućava deljenje benefita među svim članovima zajednice.

Smanjenje emisije CO2
Korišćenjem solarnih panela stambene zgrade značajno smanjuju svoj ugljenični otisak. Umesto tradicionalnih izvora energije koji emituju štetne gasove, solarne elektrane koriste čistu i obnovljivu energiju sunca.

Povećana vrednost nekretnine
Stambene zgrade sa solarnim panelima imaju veću tržišnu vrednost. Potencijalni kupci sve više cene zgrade koje su opremljene energetski efikasnim rešenjima.

Održiva i nezavisna energetika
Ugradnja solarnih panela obezbeđuje stambenoj zajednici energetsku nezavisnost. Tokom sunčanih dana zgrada može proizvoditi dovoljno električne energije da pokrije svoje potrebe, a višak može biti vraćen u električnu mrežu.

Dugoročna investicija
Solarni paneli su dugovečni i zahtevaju minimalno održavanje, te investicija u solarnu tehnologiju pruža dugoročnu sigurnost.

Podsticaji i finansijske olakšice
Mnoge države i lokalne vlasti nude podsticaje za instalaciju solarnih panela. Ovo može uključivati poreske olakšice, subvencije ili povraćaj dela investicije.

Uz rastuću dostupnost solarnih tehnologija na našem tržištu, investiranje u solarnu energiju je potez koji donosi dugoročne benefite za zajednicu i planetu kao celinu.
Ugradnja solarnih panela u stambene zgrade je korak ka održivijoj budućnosti i doprinos globalnim naporima za borbu protiv klimatskih promena. Angažovanje stručnjaka za solarnu energiju pomaže u dizajniranju sistema koji najbolje odgovara specifičnim potrebama vaše zgrade.

SOLARI - KUĆE

PLANIRANJE SOLARNOG SISTEMA ZA VAŠ DOM – SVE ŠTO TREBA DA ZNATE

U današnje vreme, kada se sve više okrećemo održivim izvorima energije, solarni paneli postaju neprikosnoveni heroji energetske revolucije.
Ako razmišljate o smanjenju računa za struju i smanjenju ekološkog otiska vašeg doma, solarni paneli su odličan izbor, međutim – šta treba da znate pre ugradnje solarnih panela?

Istražite efikasnost potrošnje energije Vašeg doma
Pre nego što se odlučite za ugradnju solarnih panela, trebalo bi da sagledate potrošnju energije u Vašem domaćinstvu i da razmotrite jednostavne mere za unapređenje efikasnosti, kako biste ugradnjom solarnih panela postigli maksimalnu efikasnost.

Proverite potrošnju energije u domaćinstvu
Provera potrošnje energije može vam pomoći da razumete gde vaš dom gubi energiju i koje korake treba da preduzmete kako biste poboljšali efikasnost vašeg doma.
Kućni aparati i elektronika – Koristite svoje aparate i elektroniku efikasnije, ili razmislite o investiranju u visokoefikasne proizvode.
Osvetljenje – Pređite na energetski efikasno osvetljenje, kao što su LED sijalice.
Grejanje i hlađenje – ako koristite električnu energiju za grejanje i hlađenje Vašeg doma, Vaše potrebe za grejanjem i hlađenjem će značajno uticati na količinu solarne energije koja vam je potrebna. Izolacija Vašeg doma i efikasno grejanje i hlađenje će smanjiti količinu električne energije koja vam je potrebna za proizvodnju solarne energije.

Procenite Vaš solarni potencijal
Procenite potencijal solarne energije koja može biti proizvedena u Vašem domaćinstvu. Zbog toga što fotonaponske tehnologije koriste kako direktnu, tako i difuznu sunčevu svetlost za generisanje električne energije, solarni resursi širom zemlje su obilni za kućne solarne električne sisteme. Međutim, količina električne energije generisane solarnim energetskim sistemom na određenom mestu zavisi od toga koliko sunčeva energija stiže do njega i veličine samog sistema.


Procenite Vaše potrebe za solarnom električnom energijom
Kako bi se što preciznije odredila jačina solarnog sistema koja Vam je potrebna, prikupite informacije o Vašem domu i potrošnji električne energije.

Pregledajte račune za električnu energiju kako biste utvrdili godišnje potrebe za električnom energijom. Vaša potrošnja će biti prikazana u kilovat-satima (kWh). Pregledajte svaki mesec u godini, možda trošite više električne energije u nekim mesecima nego u drugima (npr. ako koristite klima uređaj tokom leta).
Razmislite o planiranim promenama. Ako ćete kupiti električno vozilo ili planirate proširenje kuće, vaše potrebe za električnom energijom mogu se povećati. Ako nastavljate s važnim promenama kako biste poboljšali energetsku efikasnost vašeg doma, možda će vam biti potrebno manje električne energije nego što ste koristili u prošlosti.

Odaberite pouzdanog saradnika za ugradnju solarnih panela
Pobrinite se da pronađete kvalifikovane i stručne profesionalce sa odgovarajućim sertifikatom.
Često dobijanje raznih potrebnih dozvola može biti dug i dosadan proces. Upućenost instalatera u ove lokalne procese obezbediće da se Vaš sistem instalira i poveže na vreme.
Istražite reference kompanije, raspitajte se o uslovima garancije, razgovarajte sa drugim korisnicima u okolini kako biste se informisali o eventualnim izazovima s kojima su se suočili i kako je kompanija pomogla u njihovom rešavanju.
Vaš partner od poverenja pri svakom koraku
ONE STOP SOLUTION
Obezbeđujemo i sprovodimo sveobuhvatna rešenja, brinući o izvrsnosti korisničkog iskustva:
   • procena /savetovanje
   • rešenje /projekat
   • montaža/puštanje u rad
   • servis i održavanje.
GARANTNI ROK +
Na usluzi su Vam održavanje uređaja i produženi garantni rok za instalacije od strane ENERGY NET instalatera.
SERVISNA MREŽA
Saradnja sa više od 200 sertifikovanih instalatera u Republici Srbiji koji su prošli višemesečnu obuku na ENERGY NET Akademiji i koji će Vam pružiti efikasnu i stručnu montažu i održavanje.
PODRŠKA
ENERGY NET korisnička podrška će u rekordnom roku pronaći najbližeg servisera i poslati ga na Vašu adresu.
ONE STOP SOLUTION
Vaše rešenje za efikasno upravljanje energijom.
Kontakt centar
066 090 090
Radno vreme
Ponedeljak - Petak: 8 -16h
Energetski konsalting i optimizacija sistema
Procena/Savetovanje
Rešenje/Projekat
Montaža/Puštanje u rad
Servis i održavanje

Blog

Povežite svoj električni punjač sa solarnim panelom

Povezivanje električnog punjača sa solarnim panelima je praktičan i održiv način da unapredite Vašu mobilnost. Ova kombinacija donosi brojne ekonomske...
Pročitaj više

Smart home – Dom na klik

SMART HOME sistemi – pametni domovi postali su sinonim savremenog načina života. Ova inovativna tehnologija podrazumeva integrisanu mrežu uređaja koja...
Pročitaj više

Uređenje doma – Porcelanosa

Porcelanosa Home Concept Ako se ukratko mogu sumirati trendovi za uređenje prostora u 2024. godini, to je kombinovanje stilova iz...
Pročitaj više
phone-handsetmap-markercalendar-fullcross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram