Klima komore

Prijatna atmosfera uz niže troškove

Centralna klimatizacija

Klima komore su ključni deo rešenja centralne klimatizacije. Njihova funkcija je da sakupljaju spoljašnji i prostorni vazduh, uklanjaju prašinu i druge čestice iz sakupljenog vazduha, podešavaju temperaturu i vlažnost i zatim kroz kanale dovode u prostorije prijatan i osvežavajući klimatizovan vazduh.

Klima komore, kao sastavni deo energetski efikasnih rešenja za ventilaciju i opciono i za grejanje i hlađenje, obezbeđuju:
• svež vaduh,
• prijatnu atmosferu,
• uštedu operativnih troškova.
Prednosti diversifikovanih rešenja
Niska potrošnja 
energije
Smanjenje 
emisije CO2
Kombinovanje izvora energije i ušteda
Rešenje za ventilaciju
Rešenje za klimatizaciju

Klima komore kao deo rešenja za ventilaciju

Osnovne funkcije klima komore kada je deo rešenja samo za ventilaciju:
• Filtracija i kontrola kvaliteta vazduha koji će dospeti u unutrašnjost, zahvaljujući filterima za prečišćavanje vazduha.
• Kontrola temperature vazduha koja reguliše sistem klimatizacije na hladnom ili toplom, tako da temperatura u unutrašnjosti objekta bude željena.
• Praćenje relativne vlažnosti za veći komfor u zatvorenom prostoru.
Rešenja koja obuhvataju klima komoru namenjena su za objekte u kojima je protok ljudi veoma veliki, a prirodna ventilacija ograničena: hotelske trpezarije, svečane sale, restorani, kongresne sale. Takođe je pogodna opcija za one prostore sa veoma visokim higijenskim zahtevima: između ostalog laboratorije, čiste sobe ili operacione sale. Klima komore se takođe mogu koristiti za ventilaciju mesta gde je klimatizacija obezbeđena radijatorima ili podnim grejanjem.

Klima komore kao deo rešenja za grejanje, hlađenje i ventilaciju

Nudimo sve u jednom – kombinovanu klima komoru i reverzibilnu toplotnu pumpu. Rezultat je svež vazduh, grejanje i hlađenje u tankom i energetski efikasnom dizajnu. Planiranje je pojednostavljeno činjenicom da smo već izvršili integraciju između toplotne pumpe i jedinice za obradu vazduha mehanički i u smislu kontrole. Instalacija je pojednostavljena ako se koristi jedinica koja je fabrički napunjena, testirana i spremna za rad.
ZA DOBAR OSEĆAJ U VAŠEM PROSTORU
OPTIMALNI USLOVI ZA BORAVAK U PROSTORU

Skoro 90% vremena provodimo u zatvorenom prostoru. Studije pokazuju da vazduh u zatvorenom prostoru može biti i do 5 puta zagađeniji od vazduha na otvorenom. Ovo može da izazove zdravstvene probleme kao što su glavobolja, umor, alergije i nemogućnost koncentracije – sve to može da se ublaži dobrim rešenjem za unutrašnju klimu.

Unutrašnje okruženje treba da pomogne ljudima da se osećaju, misle i rade bolje, pa je zato rešenje koje uključuje klima komore suštinski važno za Vaš biznis.
Nudimo širok portfolio proizvoda za održivi komfor u zatvorenom prostoru. Mnogi od njih se mogu prilagoditi potrebama vašeg specifičnog projekta.
Pomoći ćemo Vam da odaberete rešenje po meri vašeg biznisa

Analiza i procena

Pažljivo slušamo potrebe Vašeg biznisa, Vaše specifične želje i sagledavamo Vaš prostor kako bi naš tim stručnjaka sproveo detaljnu analizu.

Rešenje za rast Vašeg biznisa

Energy Net ekspertski tim inženjera sa dugogodišnjim iskustvom daje najbolje rešenje za Vaš tip objekta, bilo da je kompletno rešenje ili optimizacija postojećeg. Ukoliko za Vas dizajniramo energetske sisteme, naš istraživački i razvojni tim može uraditi studiju tehničke i komercijalne izvodljivosti, ili uraditi provere na postojećem sistemu. Po odabiru rešenja, sprovodimo instalaciju, servis i održavanje.

Održavanje za kontinuitet u poslovanju

Za obezbeđivanje kontinuiteta Vašeg poslovanja na duge staze, pored garancije, naš tim Vam može obezbediti i druge vrste podrške u cilju postizanja optimalne energetske efikasnosti pri korišćenju, kroz dostupne pakete.
ONE STOP SOLUTION
Vaše rešenje za efikasno upravljanje energijom.
Kontakt centar
066 090 090
Radno vreme
Ponedeljak - Petak: 8 -16h
Energetski konsalting i optimizacija sistema
Procena/Savetovanje
Rešenje/Projekat
Montaža/Puštanje u rad
Servis i održavanje
Vaš partner od poverenja pri svakom koraku
ONE STOP SOLUTION
Obezbeđujemo i sprovodimo sveobuhvatna rešenja, brinući o izvrsnosti korisničkog iskustva:
   • procena /savetovanje,
   • rešenje /projekat,
   • montaža/puštanje u rad,
   • servis i održavanje.
GARANTNI ROK +
Na usluzi su Vam održavanje uređaja i produženi garantni rok za instalacije od strane ENERGY NET instalatera.
SERVISNA MREŽA
Saradnja sa više od 200 sertifikovanih instalatera u Republici Srbiji koji su prošli višemesečnu obuku na ENERGY NET Akademiji i koji će Vam pružiti efikasnu i stručnu montažu i održavanje.
PAKETI PODRŠKE
  • Servis i održavanja s mogućnošću obuke Vašeg osoblja.
  • Monitoring po najstrožim IT i bezbednosnim standardima kojim predupređujemo i otklanjamo potencijalne greške u radu sistema.
  • Upravljanje Vašim sistemom grejanja, hlađenja i ventilacije u cilju optimizacije efikasnosti i uštede.

Blog

Kako primenom solarnih elektrana možete da unapredite svoj biznis

U doba sveprisutne tehnologije i rastuće svesti o održivosti, solarni paneli postaju ne samo ekološki odgovoran izbor već i snažan...
Pročitaj više

Kako pravovremeni monitoring HVAC sistema smanjuje troškove?

U svetu gde energetska efikasnost postaje ključni faktor u održivosti i ekonomičnosti, pravovremeni monitoring HVAC sistema (grejanje, hlađenje, ventilacija) postaje...
Pročitaj više

Moderna rešenja za uređenje prostora – PORCELANOSA

Modernosti prostora u domu ili kancelariji umnogome može doprineti izbor pločica. One se danas ne upotrebljavaju samo u kuhinji I...
Pročitaj više
phone-handsetmap-markercalendar-fullcross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram