TOPLOTNE PUMPE I HIBRIDI

Nove tehnologije u službi povećanja energetske efikasnosti i manjeg uticaja na okolinu

Ušteda i smanjena emisija CO2

Rad toplotnih pumpi se bazira na principu uzimanja energije iz spoljašnje sredine koju koriste za zagrevanje, odnosno hlađenje poslovnih objekata. Budući da se energija koju ovaj sistem koristi nalazi neograničeno i besplatno u okolini, smatra se energetski efikasnim rešenjem koje značajno smanjuje emisiju CO2 u atmosferu i obezbeđuje uštedu.

U cilju postizanja još veće efikasnosti rešenja za poslovne objekte, naročito u situacijama gde postoji potreba za grejanjem i hlađenjem prostora tokom cele godine, koristi se hibridni sistem koji uključuje toplotnu pumpu i gasni kotao.
Benefiti hibridnih rešenja su:
• visoka energetska efikasnost,
• pouzdan rad,
• fleksibilnost u korišćenju izvora energije,
• smanjenje troškova,
• manja emisija CO2.
Prednosti diversifikovanih rešenja
Niska potrošnja 
energije
Smanjenje 
emisije CO2
Kombinovanje izvora energije i ušteda
Toplotne pumpe
Hibridna rešenja

Princip rada

Od 100% energije za grejanje, toplotne pumpe čak 75% energije uzimaju besplatno iz okruženja, pa tako za utrošen 1kW električne energije oslobađaju do 5kW toplotne energije za domaćinstvo, što direktno utiče na smanjenje troškova grejanja.

Značaj i doprinos

Hibridni sistem omogućava automatsku promenu između toplotne pumpe i gasnog kotla u zavisnosti od spoljnih uslova i zahteva za grejanjem/hlađenjem, što obezbeđuje optimalnu energetsku efikasnost u svim uslovima i mogu biti odličan alat za podršku dekarbonizaciji. Ovo je posebno važno jer komercijalni sektori često imaju značajan uticaj na ukupne emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Uslovi za bezbedno skladištenje podataka

Pouzdano i kontinuirano hlađenje prostorija sa preciznom regulacijom temperature i vlažnosti vazduha, zahtevaju posebno planiranje, redundantne sisteme i rigoroznu zaštitu od povećane temperature, kako bi se izbegli rizici u vezi sa skladištenjem podataka.
Moderne tehnologije u službi dekarbonizacije
Kako su zgrade odgovorne za više od 40% globalne upotrebe energije i jednu trećinu globalnih emisija gasova staklene bašte, toplotne pumpe mogu dati ogroman doprinos u osvajanju izazova održivog razvoja. Zato je fokus na izboru proizvoda dizajniranih za smanjenje emisije štetnih gasova i potrošnje energije, iskorišćavajući prednosti obnovljivih izvora.


Doprinos hibridnih rešenja dekarbonizaciji objekata:
• efikasno iskorišćavanje obnovljivih izvora energije,
• optimalna prilagodljivost,
• smanjenje emisija CO2.
Pomoći ćemo Vam da odaberete rešenje po meri vašeg biznisa

Analiza i procena

Pažljivo slušamo potrebe Vašeg biznisa, Vaše specifične želje i sagledavamo Vaš prostor kako bi naš tim stručnjaka sproveo detaljnu analizu.

Rešenje za rast Vašeg biznisa

Energy Net ekspertski tim inženjera sa dugogodišnjim iskustvom daje najbolje rešenje za Vaš tip objekta, bilo da je kompletno rešenje ili optimizacija postojećeg. Ukoliko za Vas dizajniramo energetske sisteme, naš istraživački i razvojni tim može uraditi studiju tehničke i komercijalne izvodljivosti, ili uraditi provere na postojećem sistemu. Po odabiru rešenja, sprovodimo instalaciju, servis i održavanje.

Održavanje za kontinuitet u poslovanju

Za obezbeđivanje kontinuiteta Vašeg poslovanja na duge staze, pored garancije, naš tim Vam može obezbediti i druge vrste podrške u cilju postizanja optimalne energetske efikasnosti pri korišćenju, kroz dostupne pakete.
ONE STOP SOLUTION
Vaše rešenje za efikasno upravljanje energijom.
Kontakt centar
066 090 090
Radno vreme
Ponedeljak - Petak: 8 -16h
Energetski konsalting i optimizacija sistema
Procena/Savetovanje
Rešenje/Projekat
Montaža/Puštanje u rad
Servis i održavanje
Vaš partner od poverenja pri svakom koraku
ONE STOP SOLUTION
Obezbeđujemo i sprovodimo sveobuhvatna rešenja, brinući o izvrsnosti korisničkog iskustva:
   • procena /savetovanje,
   • rešenje /projekat,
   • montaža/puštanje u rad,
   • servis i održavanje.
GARANTNI ROK +
Na usluzi su Vam održavanje uređaja i produženi garantni rok za instalacije od strane ENERGY NET instalatera.
SERVISNA MREŽA
Saradnja sa više od 200 sertifikovanih instalatera u Republici Srbiji koji su prošli višemesečnu obuku na ENERGY NET Akademiji i koji će Vam pružiti efikasnu i stručnu montažu i održavanje.
PAKETI PODRŠKE
  • Servis i održavanja s mogućnošću obuke Vašeg osoblja.
  • Monitoring po najstrožim IT i bezbednosnim standardima kojim predupređujemo i otklanjamo potencijalne greške u radu sistema.
  • Upravljanje Vašim sistemom grejanja, hlađenja i ventilacije u cilju optimizacije efikasnosti i uštede.

Blog

Predlozi za moderno uređenje poslovnog prostora – PORCELANOSA

Sigurniji i zdraviji radni prostor uz PORCELANOSA rešenja ECO PROGRAM Porcelanosa grupe obuhvata niz ekološki prihvatljivih proizvoda i rešenja koja...
Pročitaj više

Hibridna rešenja u službi dekarbonizacije

Toplotne pumpe i hibridni sistemi imaju važnu ulogu u smanjenju ugljeničnog otiska.  Ovaj blog će istražiti kako hibridna rešenja, koja...
Pročitaj više

Toplotne pumpe – isplativost investicije

U kontekstu rastućeg interesovanja za održive energetske rešenja, toplotne pumpe izlaze na scenu kao ključni igrači u smanjenju potrošnje energije...
Pročitaj više
phone-handsetmap-markercalendar-fullcross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram