PUŠTANJE U RAD I ODRŽAVANJE

Obezbeđivanje ispravnosti sistema

Puštanje u rad i produžena garancija

Proces puštanja u rad sistema za grejanje, hlađenje i klimatizaciju sastavni je deo projektovanja, izgradnje, rada i održavanja. Glavni cilj funkcije puštanja u rad je da obezbedi da ovi sistemi u objektu funkcionišu ispravno.
Faza puštanja u rad sistema često se posmatra kao završni korak projekta. Međutim, i inženjeri i instalateri moraju biti uključeni u ceo proces jer je ispitivanje funkcionalnosti od suštinskog značaja u svakoj fazi projekta.

Puštanje u rad od strane ovlašćenog servisa podrazumeva:
• ostvarivanje prava na garanciju,
• preduslov za mogućnost produžene garancije,
• sprečavanje mogućnosti pokretanja sistema ukoliko nije instaliran ispravno,
• podešavanje sistema u skladu sa definisanim projektnim uslovima korišćenjem adekvatnih uređaja i alata neophodnih za puštanje sistema u rad,
• kontrolu rada sistema nakon puštanja,
• izbegavanje nepotrebnih troškova (usled kvarova na sistemu koji nisu u garanciji ukoliko sistem nije pušten od strane ovlašćenog servisa),
• pouzdanost u radu tokom eksploatacije sistema.
Prednosti diversifikovanih rešenja
Niska potrošnja 
energije
Smanjenje 
emisije CO2
Kombinovanje izvora energije i ušteda
Preventivno i prediktivno održavanje
Usluge popravke
Usuge upravljanja rashladnim sredstvom

Predikcija u službi efikasnosti

Podrazumeva kontrolu uređaja sistema po utvrđenom redosledu operacija definisanih od strane proizvođača, u cilju izbegavanja zastoja u radu sistema. 

Benefiti su ušteda u potrošnji energenta, smanjenje troškova eksplotacije sistema, predviđanje i prevencija zastoja, kao i korišćenje adekvatnih delova za zamenu. Redovno održavanje je takođe jedan od uslova korišćenja pogodnosti produžene garancije.

Stručna i brza popravka


Usluga popravke podrazumeva stručnu i tačnu defektažu kvara korišćenjem alata i uređaja definsanih od strane proizvođača za rad ovlašćenog servisa. Raspoloživost originalnim rezervnim delovima, ekspertiza i agilnost su tri bitna kvaliteta Energy Net tima podrške.

Obezbeđenje kontinuiranog rada i smanjenje troškova popravke

Budući da je zakonska obaveza korisnika da redovno vrši proveru rashladnog sredstva u sistemu tokom godine, bitno je da to obavlja ovlašćeni servis koji ima licencu za rad.

Servis izdaje zapisnik o pregledu korsiniku sistema čime se izbegava sankcionisanje korisnika od strane inspekcijckih organa.
Stručnim upravljanjem od strane ovlašćenog lica sprečava se odlazak rashladnog sredstva u atmosferu i zagađivanje okoline, izbegava se kvar sistema i prestanak rada, kao i trošak popravke.
OBUKA STRUČNIH LICA ZA UPRAVLJANJE FREONOM
RUKOVANJE FREONOM

Sva lica koja dolaze u kontakt sa freonom su u zakonskoj obavezi da se licenciraju. Obavezna sertifikacija servisera se sprovodi u skladu sa Uredbom o sertifikaciji lica koja obavljaju određene delatnosti u vezi sa supstancama koje oštećuju ozonski omotač i određenim fluorovanim gasovima sa efektom staklene bašte („Službeni glasnik RS“, broj 24/16).

Energy Net Akademija – obuka za rukovanje freonom
Ova obuka je namenjena servisnim tehničarima rashladnih i klima uređaja, a koji ne poseduju sertifikat za obavljanje delatnosti koje su u skladu sa Uredbom o sertifikaciji lica koja obavljaju određene delatnosti u vezi sa supstancama koje oštećuju ozonski omotač i određenim fluorovanim gasovima sa efektom staklene bašte. Ministarstvo zaštite životne sredine izdaje Sertifikat A na osnovu zahteva u formi rešenja.Pomoći ćemo Vam da odaberete rešenje po meri vašeg biznisa

Analiza i procena

Pažljivo slušamo potrebe Vašeg biznisa, Vaše specifične želje i sagledavamo Vaš prostor kako bi naš tim stručnjaka sproveo detaljnu analizu.

Rešenje za rast Vašeg biznisa

Energy Net ekspertski tim inženjera sa dugogodišnjim iskustvom daje najbolje rešenje za Vaš tip objekta, bilo da je kompletno rešenje ili optimizacija postojećeg. Ukoliko za Vas dizajniramo energetske sisteme, naš istraživački i razvojni tim može uraditi studiju tehničke i komercijalne izvodljivosti, ili uraditi provere na postojećem sistemu. Po odabiru rešenja, sprovodimo instalaciju, servis i održavanje.

Održavanje za kontinuitet u poslovanju

Za obezbeđivanje kontinuiteta Vašeg poslovanja na duge staze, pored garancije, naš tim Vam može obezbediti i druge vrste podrške u cilju postizanja optimalne energetske efikasnosti pri korišćenju, kroz dostupne pakete.
Vaš partner od poverenja pri svakom koraku
ONE STOP SOLUTION
Obezbeđujemo i sprovodimo sveobuhvatna rešenja, brinući o izvrsnosti korisničkog iskustva:
   • procena /savetovanje,
   • rešenje /projekat,
   • montaža/puštanje u rad,
   • servis i održavanje.
GARANTNI ROK +
Na usluzi su Vam održavanje uređaja i produženi garantni rok za instalacije od strane ENERGY NET instalatera.
SERVISNA MREŽA
Saradnja sa više od 200 sertifikovanih instalatera u Republici Srbiji koji su prošli višemesečnu obuku na ENERGY NET Akademiji i koji će Vam pružiti efikasnu i stručnu montažu i održavanje.
PAKETI PODRŠKE
  • Servis i održavanja s mogućnošću obuke Vašeg osoblja.
  • Monitoring po najstrožim IT i bezbednosnim standardima kojim predupređujemo i otklanjamo potencijalne greške u radu sistema.
  • Upravljanje Vašim sistemom grejanja, hlađenja i ventilacije u cilju optimizacije efikasnosti i uštede.
ONE STOP SOLUTION
Vaše rešenje za efikasno upravljanje energijom.
Kontakt centar
066 090 090
Radno vreme
Ponedeljak - Petak: 8 -16h
Energetski konsalting i optimizacija sistema
Procena/Savetovanje
Rešenje/Projekat
Montaža/Puštanje u rad
Servis i održavanje

Blog

Kako primenom solarnih elektrana možete da unapredite svoj biznis

U doba sveprisutne tehnologije i rastuće svesti o održivosti, solarni paneli postaju ne samo ekološki odgovoran izbor već i snažan...
Pročitaj više

Kako pravovremeni monitoring HVAC sistema smanjuje troškove?

U svetu gde energetska efikasnost postaje ključni faktor u održivosti i ekonomičnosti, pravovremeni monitoring HVAC sistema (grejanje, hlađenje, ventilacija) postaje...
Pročitaj više

Moderna rešenja za uređenje prostora – PORCELANOSA

Modernosti prostora u domu ili kancelariji umnogome može doprineti izbor pločica. One se danas ne upotrebljavaju samo u kuhinji I...
Pročitaj više
phone-handsetmap-markercalendar-fullcross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram