Moderna rešenja za uređenje prostora – PORCELANOSA

12/12/2023

Modernosti prostora u domu ili kancelariji umnogome može doprineti izbor pločica. One se danas ne upotrebljavaju samo u kuhinji I kupatilu, već mestimično I u drugim prostorijama.

 Poslednjih godina vlada trend pločica sa efektom mermera i njima posvećujemo ovaj članak. 

Upotreba mermera podstiče kreativnost za dizajn kuhinja. U kupatilima, mermer čini iskustvo tuširanja izuzetnim. Često vidimo i impresivne mermerne obloge na ulazu u stambeni objekat i nema ničeg upečatljivijeg i velelepnijeg od utiska koji one ostavljaju. Odabir pločica sa ovakvim dezenom doprinosi eleganciji, podižući utisak modernosti enterijera i eksterijera na viši nivo.

Tehnologije koje se koriste u proizvodnim pogonima PORCELANOSA-e za štampanje keramičkih komada omogućavaju da grafika pločica sa efektom mermera verodostojno dočara ovaj kamen. Predstavljamo vam 6 modela keramike sa efektom mermera koji savršeno ilustruju kako mermer može biti upotrebljen u različitim delovima kuće.

Klasična elegancija u kupatilu

Postavljanje delova sa efektom mermera na zidove kupatila stvoriće vam utisak da ste u nekoj istorijskoj građevini. Korišćenjem kontrastnih dodataka, dobićete upečatljiv utisak dinamike.

Dizajn obloge Massa karakteriše sive vene na beloj pozadini, a bela boja pomaže da se reflektuje svetlost u prostoru, dok siva odaje čvrstinu i uzemljuje.

Stil i raznovrsnost

Kada pomislite na pločicu sa efektom mermera, verovatno vam pada na pamet klasična pločica Carrara. Ovaj poznati model je dobio ime po italijanskom regionu gde se nalazi spektakularni kamenolom mermera. Kolekcija Dolomiti, kroz svoje bogate vene, predstavlja savršen spoj sive i bele.

Od davnina, sivi i beli mermer ukrašavaju podove širom sveta. Danas ova monohromna kombinacija nije izgubila svoju privlačnost. U stvari, siva i bela su najbolji izbor za moderan, čist dizajn.

Upečatljiv kontrast – crna keramika sa efektom mermera

Sivi i crni mermer pretvaraju obične prostore u okruženja sa zanimljivim i sofisticiranim dizajnom. Veoma je uobičajeno pronaći keramiku sa efektom crnog mermera u kupatilima, na ukrasima, kuhinjskim ostrvima, hodnicima ili čak trpezarijama. Crna keramika sa efektom mermera može da sobu klasičnog izgleda pretvori u veoma modernu.

Moćna estetika Nilo Noir Polished-a je veoma pogodna za podove i zidove. Poput slikarskog platna, ovim pločicama sa efektom mermera potrebna je velika površina da bi pokazale svoj pun estetski efekat. 

Savremeni stil - pločice sa efektom sivog mermera

Siva boja postala je jedan od omiljenih trendova u kućnim enterijerima. Siva je uvek elegantna, lako stvara savremen izgled. 

Kolekcija Indic ima bogate vene sa prošaranim svetlosivim tonovima na prljavo beloj pozadini. Njegov savremeni izgled je veoma laskav sa neutralnim nijansama i najupečatljivijom paletom boja. Ovo daje sobi ličnost.

Pored toga, siva keramika sa efektom mermera lako se uklapa sa ostalim nameštajem. Prikladan je izbor za podove kada želite da zakamuflirate postojanje ogrebotina ili fleka. S druge strane, siva, u srednjoj nijansi, omogućava prostorima da se osećaju intimnije, a da ne izgledaju manje.


phone-handsetmap-markercalendar-fullcross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram