Porcelanosa keramika i sanitarije za lep i energetski efikasan dom

30/12/2023

Ovaj članak posvetićemo kolekciji Noken iz Porcelanosa portfolia, budući da i same pločice mogu uticati na energetsku efikasnost doma.

52% Reciklirano

Noken brine o planeti i životnoj sredini zamenjujući proizvode kao što je drvo uključivanjem recikliranih materijala u Porcelanosa proizvode, bez ugrožavanja njihovih svojstava i kvaliteta.

89% Ušteda vode

Aeratori pomažu u smanjenju potrošnje resursa tako što uvek drže ograničenje protoka na fiksnoj brzini od litara u minuti bez obzira na pritisak, što rezultira uštedom do 89% vode, a da korisnik to ni ne primeti.

Da li znate da se 73%* vode koja se potroši kod kuće koristi u kupatilu?

(* Prema španskom ministarstvu za ekološku tranziciju.)

Noken Eco-flow

Bez uticaja na udobnost korisnika, oni održavaju stabilan protok bez obzira na promene pritiska, ograničavajući ga do 89%.

Noken Eco-start

Mehanizam hladnog pokretanja otvara slavinu miksera u centralnom položaju, dozvoljavajući samo hladnoj vodi da teče, te se izbegava svako nepotrebno korišćenje tople vode. Takođe dovodi do smanjenja potrošnje električne energije za zagrevanje vode.

Noken Eco-flow

Korišćenje Noken Eco-Flov limitatora znači da možete smanjiti protok vode vašeg tuša do 75%, bez uticaja na udobnost korisnika.

Noken Eco-air

Prirodne padavine bile su inspiracija za razvoj naše inovativne Noken Eco-Air tehnologije. Vazduh se uvlači u glavu tuša i meša sa vodom u odnosu 3:1 i povećava pritisak. U poređenju sa konvencialnom tehnologijom tuširanja,  ovaj sistem poboljšava udobnost korisnika stvarajući osećaj kao da  teče veća količina vode.

Noken Eco-stop

Noken ima nekoliko različitih termostatskih slavina sa ECO dugmadima. Ovaj mehanizam omogućava uštedu do 50%. 

Noken Eco-stone

Mineralni kamen predstavlja našu posvećenost životnoj sredini bez žrtvovanja osobina visokokvalitetnih komponenti: otpornosti, čistoće i lakoće.

Formula koju koristimo za naše tuš kade od mineralnog kamena sastoji se od 60% prirodnog kalcijum karbonata, recikliranog iz kamenoloma belog mermera.

Noken Eco-light

Light Stone seriju karakteriše to što je lagana koliko i otporna i laka za transport i instalaciju.

Naše tuš kade od Light Stone imaju kompaktno jezgro od lanenih vlakana.

Zamenom drveta sa viškom lanenih vlakana, mi konstruišemo ekološki prihvatljive panele koji pomažu u zaštiti životne sredine i stvoriti održiviju budućnost, boreći se protiv krčenja šuma.

Noken Eco-flush

Nokenov ECO sistem dvostrukog ispiranja za toalete omogućava korisnicima da koriste više ili manje vode u zavisnosti od njihovih potreba. Ovaj sistem je dostupan za sve naše toalete.

Novi ECO MAKS set za ispiranje, sa vodokotlićem Smart Line i Acro kompaktnom toaletom, smanjuje ispiranje na 4 i 2 litra. Ovo je smanjenje od 70% u poređenju sa standardnim ispiranjem od 9 litara.

Noken I-smart

Kupatila bez dodira postala su opcija koja se ne može zanemariti ni u javnim i u privatnim kupatilima, postajući sve rasprostranjenija - i neophodna. Oni pomažu u uštedi vode i obezbeđuju poboljšanu higijenu izbegavanjem fizičkog kontakta sa proizvodima.


phone-handsetmap-markercalendar-fullcross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram