Preporuke podnih obloga za podno grejanje - Porcelanosa

02/01/2024

Podno grejanje - najefikasnije grejanje koje doprinosi održivom načinu življenja

Energetska efikasnost, sistem koji je skriven i ravnomerna raspodela toplote samo su neke od prednosti podnog grejanja.

Jedna od najprijatnijih osećaja zimi je doći kući gde vas dočekuje topla i prijatna atmosfera.

Pojasnićemo Vam glavne prednosti ugradnje podnog grejanja za postizanje prijatne temperature tokom zimskih meseci u vašem domu.

Ako imate bilo kakva pitanja o podnom grejanju, ovde u Porcelanosi, uz pomoć rešenja iz Energy Net asortimana, odgovorićemo na sva vaša pitanja. Podno grejanje se postavlja ispod podnih obloga, na taj način se toplota ravnomerno raspoređuje po celom prostoru.

Prednosti podnog grejanja

U poređenju sa tradicionalnim metodama grejanja, kao što su radijatori ili kanali za topli vazduh, podno grejanje nudi niz značajnih prednosti:

  • Ravnomerna distribucija toplote. Podno grejanje ravnomerno raspoređuje toplotu po prostoriji, eliminiše tople i hladne tačke karakteristične za druge sisteme grejanja.
  • Energetska efikasnost. Ovaj sistem je energetski efikasniji, što znači značajne ekonomske uštede.
  • Štedi prostor. Ugradnjom podnog grejanja dobija se na osećaju većeg prostora, kompletnom utisku enterijera i bezbednosti. 
  • Tišina. Za razliku od nekih sistema grejanja, podno grejanje radi nečujno. Odsustvo buke povećava osećaj komfora.

Uticaj podnog grejanja na životnu sredinu

Podno grejanje ima pozitivan uticaj na energetsku efikasnost i samim tim ima manji uticaj na životnu sredinu. Ovaj skriveni sistem zahteva manje energije od konvencionalnih sistema. To se dešava zbog ravnomerne distribucije toplote i mogućnosti rada na nižim temperaturama u zatvorenim prostorima. Kao rezultat toga, emisija ugljenika i otisak koji on stvara su smanjeni.

Pored toga, sistemi podnog grejanja su ekološki prihvatljiva opcija zahvaljujući njihovoj kompatibilnosti sa obnovljivim izvorima energije. Korišćenje solarne ili geotermalne energije za podno grejanje smanjuje zavisnost od fosilnih goriva. Ovo pomaže u postizanju održivije energetske tranzicije.

Podne obloge idealne za kombinovanje sa podnim grejanjem

Podno grejanje kompatibilno je sa kompletnim asortimanom Porcelanosa podnih obloga, među kojima su: 

  • parketi,
  • keramika,
  • laminati,
  • linkfloor.

phone-handsetmap-markercalendar-fullcross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram