Zaštita podataka | Energy Net | Grejanje | Instalacije | Klimatizacija | Ventilacija Skip to main content

Zaštita podataka

Ovom politikom privatnosti uređuje se način na koji Energy Net S prikuplja, koristi, održava i objavljuje informacije prikupljene od korisnika (u daljem tekstu “Korisnik“) preko sajta www.energynet.rs. Ova politika privatnosti se odnosi na Sajt i sve kanale povezane sa njim: Google analitiku, Facebook Pixel.

Lični identifikacioni podaci
Energy Net prikuplja lične, identifikacione podatke od Korisnika na različite načine, uključujući, ali ne ograničavajući se, kada Korisnici posećuju naš Sajt, registruju na Sajtu, prijavljuju se na newsletter, popunjavaju formular, a u vezi sa drugim aktivnostima i uslugama koji su dostupni na našem Sajtu. Korisnicima se prema potrebi mogu tražiti ime, prezime, adresa stana, e-mail adresa, broj telefona. Korisnici mogu posetiti naš Sajt anonimno. Energy Net prikuplja lične informacije od Korisnika samo ako nam Korisnik dobrovoljno dostavi takve informacije. Korisnici uvek mogu odbiti da lično pruže identifikacione informacije, osim što u tim slučajevima mogu biti uskraćeni za neke aktivnosti na Sajtu.

Identifikacioni podaci koji nisu lične prirode
Energy Net ima pravo prikupljanja identifikacionih podataka o Korisniku koji nisu lične prirode u svakom trenutku njegove interakcije sa Sajtom. Ne-lični identifikacioni podaci mogu uključiti ime pretraživača, tip računara i tehničke informacije o Korisnicima sredstava za priključenje na našem Sajtu, kao što je operativni sistem, Internet provajder koji koriste i druge slične informacije.

Gde čuvamo Vaše podatke
Podatke o ličnosti prikupljamo i čuvamo u okviru email liste (baze podataka) putem softvera Drupal koji je svoje poslovanje prilagodili GDPR regulativi.

Kako koristimo prikupljene informacije
Energy Net može prikupljati i koristiti lične podatke Korisnika u sledeće svrhe:

  • Da poboljša svoje usluge
    • Informacije koje prikupljamo nam pomažu da efikasnije odgovorimo na vaše zahteve korisničkoj službi i podršci.
  • Za personalizaciju iskustva korisnika
    • Možemo koristiti informacije da shvatimo kako naši Korisnici (kao grupa) koriste usluge i resurse koji se nalaze na našem Sajtu.
  • Da unapredimo naš Sajt
    • Možemo koristiti povratne informacije koje navedete za poboljšanje naših proizvoda i usluga.
  • Da bismo pokrenuli promocije, takmičenja, istraživanja ili druge funkcije Sajta
    • Slanje Korisnicima informacija koje su pristali da prime, o temama njihovog interesovanja.
  • Da bismo poslali periodične e-poruke
    • Možemo koristiti e-mail za slanje informacija o ispravkama i novinama na Sajtu. Takođe se može koristiti kao kanal komunikacije da odgovorimo na Korisnikove molbe, pitanja i/ili druge zahteve. Ako Korisnici odluče da se opredele za našu mailing listu, oni će dobiti e-poruke koje mogu da uključuju vesti kompanije, informacije o novim ponudama, proizvodima ili uslugama, itd. Ako u bilo kom trenutku Korisnik želi da se odjavi od prijema buduće e-poruke, uključili smo detaljnu odjavu na dno svakog e-maila.

Kako štitimo informacije
Energy Net usvaja prikupljanje podataka, skladištenje i obradu i sigurnosne mere za zaštitu od neovlašćenog pristupa, promena, obelodanjivanja ili uništavanja ličnih informacija, korisničkog imena, lozinke, transakcija informacija i podataka koji se nalaze na našem Sajtu.
Sajt je u skladu sa uredbom GDPR u cilju stvaranja što povoljnijeg i sigurnog ambijenta za Korisnike.

Deljenje ličnih podataka
Energy Net ne prodaje, trguje ili iznajmljuje Korisničke lične identifikacione podatke drugima.

Prava Korisnika
U skladu sa GDPR regulativom Korisnik ima pravo:

  • da dobije potvrdu u vezi sa obradom ličnih podataka;
  • pristupa svim ličnim podacima koje Sajt prikuplja;
  • na ispravku ličnih podataka u slučaju greške;
  • na zahtev prekida obrade ličnih podataka;
  • na brisanje svih prikupljenih ličnih podataka;
  • na zahtev za prenos ličnih podataka drugom pružaocu usluge.

Sva vaša prava možete ostvariti ako nas kontaktirate na Energy Net, Proleterska 49, 21241 Kać / Novi Sad, Tel: 021/686101, info@energynet.rs

Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnost je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, 011/3408-900, Republika Srbija, office@poverenik.rs.

 

POLITIKA "KOLAČIĆA" - COOKIE POLICY

Kako bi online prodavnica Energy Net radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo njena dalja unapređenja, a u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledanja, ovaj Sajt šalje vašem računaru malu količinu informacija (tzv. cookies ili kolačići). Preko 90% svih web stranica koristi ovu praksu, ali u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti smo u obavezi da pre slanja kolačića obezbedimo vaš pristanak. Korišćenjem web sajta Energy Net pristajete na upotrebu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete da pregledate Sajt, ali vam neke opcije neće biti dostupne.

Šta je kolačić?

Kolačić (eng. Cookie) je informacija poslata vašem računaru od strane web stranice koju posetite. Kolačići obično čuvaju vaše postavke za web stranicu, kao što su željeni jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet pretaživač šalje nazad kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Kolačići mogu da čuvaju širok pojas informacija uključujući i podatke o ličnosti. Ipak, ova informacija može biti sačuvana jedino ako vi to omogućite - web stranice ne mogu da dobiju pristup informacijama koji im vi niste dali i ne mogu da pristupe drugim datotekama na vašem računaru. Zadate aktivnosti čuvanja i slanja kolačića vama nisu vidljive. Ipak, možete da promenite vaše postavke internet pretraživača da možete sami da birate da li hoćete da zahteve za čuvanje kolačića odobrite ili odbijete, izbrišete sačuvane kolačiće automatski pri zatvaranju internet pretaživača i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete da dopustite čuvanje kolačića na vašem računaru. Cookie postavke mogu da se kontrolišu i konfigurišu u vašem web pretraživaču. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći da koristite neke od funkcionalnosti sajta Energy Net.

Šta su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se sa računara po zatvaranju internet pretraživača. Pomoću njih web mesta skladište privremene podatke, poput stavki u korpi za kupovinu.

Šta su stalni kolačići?

Stalni ili pripremljeni kolačići ostaju na računaru nakon zatvaranja programa internet pretraživača. Pomoću njih web mesta skladište podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da nećete morati da se prijavljujete prilikom svake posete određenom mestu. Stalni kolačići ostaće na računaru danima, mesecima, čak i godinama.

Šta su kolačići prve strane?

Kolačići prve strane dolaze sa web mesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web mesta mogu da čuvaju podatke koje će ponovo koristiti prilikom sledeće posete tom web mestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze sa reklama drugih web mesta (kao što su pop-up ili druge reklame) koje se nalaze na web mestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mesta mogu da prate korišćenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li energynet.rs koristi kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi vam naš Sajt omogućio bolje korisničko iskustvo i jednostavnije korišćenje naše online prodavnice. 

Koje kolačiće koristi energynet.rs?

Kolačić „cookie-agreed” - Ovaj kolačić čuva informacije o odabiru korisnika u vezi kolačića. Kolačić se postavlja nakon što korisnik započne interakciju sa Sajtom.

Kolačić Google analitika - Energy Net koristi Google analitiku koju nudi Google, Inc. ("Google"), koji koristi kolačiće kako bi analizirao kako korisnici koriste ovaj Sajt. Ovi kolačići "pamte" aktivnosti korisnika na stranicama i način komunikacije sa Sajtom. Energy Net sajt koristi Google Analytics modul.

Kolačići za društvene mreže - Ovi kolačići se postavljaju od strane modula/plugina za društvene mreže (na primer Facebook "like" dugme, ili Messenger Chat) za pružanje ili poboljšanje sadržaja na Sajtu, oglašavanje, analitiku i/ili istraživanje tržišta.

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Postoji nekoliko web stranica za isključivanje skladištenja kolačića za različite servise, a više informacija možete dobiti na sledećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/ 
http://www.youronlinechoices.eu/

 

Promene u politici privatnosti
Energy Net ima diskreciono pravo da ažurira ovu politiku privatnosti u bilo koje vreme. Kada to učinimo, mi ćemo revidirati ažurirani datum na dnu ove stranice i poslati vam e-mail. Preporučujemo Korisnicima da s vremena na vreme provere ovu stranicu za bilo kakve promene. Da ostanu informisani o tome na koji način štitimo lične podatke koje prikupimo. Saglasni ste i prihvatate da je Vaša odgovornost da pregledate ovu politiku privatnosti periodično i postanete svesni modifikacija.

Vaše prihvatanje ovih uslova
Korišćenjem ovog Sajta, prihvatate ovu politiku. Ako se ne slažete sa ovom politikom, molim Vas da ne koristite naš Sajt. Korišćenje Sajta nakon objavljivanja promena u ovoj politici će se smatrati kao Vaše prihvatanje tih promena.

 

Ovaj dokument je poslednji put ažuriran 30. oktobra 2019. godine.