INVERTER KLIME - ŠTA SU I ZAŠTO IH ODABRATI?

Blog

Česta dilema kod kupovine klima uređaja je da li kupiti običnu on/off klimu ili inverter. Pored razlike u performansama ove dve klime, najznačajnija razlika je u troškovima - inverter klime su mnogo ekonomičnije od običnih klima i uz pravilan način rada donose značajnu uštedu u troškovima električne energije. Pored toga, inverter klimu možemo da koristimo tokom cele godine s obzirom da je to uređaj koji i hladi i greje, dok su obične ON/OFF klime namenjene pre svega hlađenju, a mogu da služe za dogrevanje u nekim prelaznim periodima, kada temperature nisu niže od -5⁰C.

Mada je cena inverter uređaja nešto viša, kroz uštedu struje i do 40% ova investicija se veoma brzo isplati. Inverter klima uređaj je najekonomičniji ako radi 24 sata. Uređaj konstantno izračunava uslove rada (spoljna temperatura, unutrašnja temperatura, zadata temperatura) i na osnovu toga upravlja brojem obrtaja procesora i pritiscima na kojima radi, što obezbeđuje maksimalnu uštedu energije i male oscilacije od željene temperature tokom rada.

Kako radi inverter klima

 

Koje su prednosti inverter klima uređaja u odnosu na obične on/off klime?

Koje su prednosti inverter klima

 

Treba napomenuti da nisu svi inverter uređaji isti. G10 tehnologija koju koriste Bergen i Gree klime, se po mnogim karakteristikama izdvaja u odnosu na druge tehnologije inverter uređaja. Ovakvi uređaji imaju i do 7 brzina ventilatora, potpuno su bešumni i imaju senzor za ujednačavanje temperature. Korisnik samo treba da podesi željenu temperaturu, a ostalo klima sama uradi. Pri tom obezbeđuje pun komfor i pouzdan rad klima uređaja i pri ekstremnim temperaturama koje se kreću do -30⁰C što se tiče grejanja i do čak +54⁰C kada je u pitanju hlađenje.

Takođe, važno je napomenuti da klime koje koriste DC G10 inverter tehnologiju imaju i sistem za prečišćavanje vazduha koji obezbeđuje zdraviji i čistiji vazduh u prostorijama, bez neprijatnih mirisa i virusa i bakterija.

Filteri inverter klima uređaja G10

 

 

Ukoliko želiš da saznaš mnogo više o inverter klima uređajima ili pak želiš potpuno besplatno da dobiješ savet koje je najefikasnije rešenje za tebe, pozovi naš Call centar na 011 65 55 200 ili nam piši na majstorzare@energynet.rs.

Za više korisnih saveta prati nas na Facebook-u, Instagram-u, Twitter-u, LinkedIn-u i YouTube-u.