KAKO NAM JE BILO NA ČVARAK FESTU

Novost

Dan divan, kao da nije jesenji. Gužva, tolika da se jedva nađe mesto za parkiranje, nekih, tri blokova okolo Čika Necine ulice. Ljudi, nasmejani, veseli, porodično i sa partnerima, posećivali su štandove i uživali u tradicionalnim mirisima koji su ispunjavali vazduh.
Kilo* čvaraka, šećerne vune, svilene bombone i čuveni Kurtoš kolač (Kürtőskalács) bili su glavni detalji na Čvarak festu. Folkloraši u nošnji, članovi sportskih klubova u dresovima, predstavnici Mesne zajednice, počasni članovi sela, nastavnici, učitelji, đaci i mnogi drugi došli su da podrže lokalnu manifestaciju, pa može se reći, regionalnog karaktera.

Energy Net na Čvarak festu

Kotao do kotla, tim do tima, pića toliko da podigne atmosferu, razmene iskustva i prakse, starijih ljudi koji govore koliko šapurika treba da bi se čvarak istopio, po koja vika, ali sve praćeno kroz osmeh i čuvene pljeskavice koje su poslužile kao priprema stomaka za tople čvarke opisale bi atmosferu jučerašnjeg dana. Šteta što se rečima ne može pokrenuti čulo mirisa i ukusa, ali probajte da se setite mirisa rošrilja, ispreplitanog sa mirisom svežih čvaraka, koji pokreću onaj osećaj gladi u stomaku, koji nateraju usta da se obližu i mozak da se seti tradicije, stvarajući želju, ali i potrebu za jelom.

Kulturno-umetnički program dokazao je samo da stanovnici Kaća treba da budu ponosni što okruženje dele sa talentovanim mladim ljudima koji održavaju tradiciju i prenose ih na jedan nov, njima svojstven način, što članovi sportskih klubova "Jugović Kać" beleže zavidne rezultate, što đaci iz osnovne škole "Đura Jakšić" pišu izvrsne pesmice i recitacije i što su meštani sela ostavili velike tragove u prošlosti i što će mnogi od njih ostaviti velike u budućnosti.

Energy Net tim na Čvarak festu predvodio je naš Kića (Miroslav Sekulić). Iako nismo osvojili nikakvu nagradu, ostaćemo pristrasni i reći ćemo da su to čvarci koji se tope u ustima. To su čvarci koji su spremljeni na poseban način i sa posebnim žarom. Koji su, barem nama, imali aromu kolegijalnosti - jer su mnoge kolege došle da podrže Kiću i tim, bili začinjeni taman toliko da se stvori potreba za pićem i podstakne kolege da se druže i razmenjuju priče. Ali, svakako je da smo čestitali pobednicima - Zasluženo su pobedili.

U znaku zahvalnosti Energy Net-u pošto je i ove godine bio Zlatni sponzor Čvarak festa, organizatori su nam poklonili plaketu. Povodom ovoga, naš Majstor Žare zahvalio se svima i rekao:
"Energy Net jeste danas regionalni lider u oblasti grejanja, klimatizacije, instalacija i sanitarne opreme, dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije 2017 i poznata i respektabilna kompanija, ali nije, i nikada neće zaboraviti odakle je potekao i uvek će podržavati svoj Kać i inicijative lokalne zajednice. Volimo da kažemo da smo društveno odgovorna kompanija koje ceni tradicionalne vrednosti."

Majstor Žare na Čvarak festu

Iz marketing tima kompanije Energy Net navode da će, bez obzira na obim posla, uvek pronaći vremena da podrže svoju lokalnu zajednicu, na način na koji budu u tom trenutku mogli.
 

Prati Energy Net i na Facebook-u, Instagram-u, LinkedIn-u, Twitter-u i YouTube-u.