INOVACIJA U FABRICI GREE - Viša energetska ušteda

Novost

15. oktobra otvoren je jedan od najvećih svetskih sajmova, 124. po redu Sajam uvoza i izvoza - CANTON. Kao deo sajamskih aktivnosti, kompanija Gree Electric održala je prezentaciju najnovije generacije VRF sistema - CAC GMV ECO, koja je privukla pažnju brojnih kupaca širom sveta. Prema rečima proizvođača, ovaj uređaj može postići i do 50% uštede energije, smanjiti energetski otpad i odgovoriti na sve strožije ekološke zahteve.

GMV-ECO-Gree-1

Povodom lansiranja najnovijeg proizvoda zamenik direktora prekookeanske prodaje u kompaniji Gree - Zhao Guoliang, istakao je da je uštede energije do 50% moguća samo zahvaljujući varijabilnoj naprednoj tehnologiji koja je usvojena u kompaniji Gree i prvi put primenjena na nekom od inverter uređaja.

GMV-ECO-Gree-2

Prema istraživanjima na tržištu, centralni klima uređaji u domaćinstvima rade na niskom opterećenju (ispod 30%) tokom 60% vremena kada ih potrošači koriste. Gree inverter varijabilna tehnologija može smanjiti minimalni izlaz kako bi poboljšala efikasnost pri niskom opterećenju. To znači da minimalni kapacitet hlađenja može biti čak 5% od nominalnog kapaciteta za hlađenje, što je za 42% niže od standarne VRF jedinice, dok energetska efikasnost može doseći i do 3,55. Kada je opterećenje 10%, energetska efikasnost je 4,25, odnosno 130% veća u odnosu na konvecionalnu VRF jedinicu. Na osnovu ovih brojki dolazi se do zaključka da nova inverter tehnologija zaista ostvaruje i do 50% uštede u energiji i time zauzima značajno mesto u zelenoj tehnologiji.

Gree je svetski lider u oblasti klimatizacije i uvek iznova podiže lestvicu standarda u ovoj oblasti. Kompanija Energy Net, kao regionalni lider u oblasti grejanja, klimatizacije, instalacije i ventilacije, donosi nam ovu najnoviju, 6. generaciju VRF GMV sistema i sigurna je da će GMV ECO doprineti daljem podizanju svesti o značaju i neminovnosti energetski efikasnih uređaja i sistema. "Ovo je jedinstvena inovacija u domenu VRF sistema, koja još jednom potvrđuje dominaciju GREE proizvoda na našem, ali i globalnom tržištu. U pitanju je vrlo inteligentan uređaj koji može uštedeti veliku količinu električne energije- I do 50% u odnosu na tradicionale VRF sisteme" istakao je gospodin Jevtić, generalni direktor kompanije Energy Net.

Kako bi bila vodeća u svetu, kompanija Gree osnovala je instituciju za Istraživanje i razvoj još 1991. godine i time postala prvo preduzeće koje se bavi istraživanjem, razvojem, proizvodnjom i prodajom visoko tehnoloških klima uređaja. Zahvaljujući svojim vrhunskim inovacijama, kompanija Gree kontinuirano predstavlja visoka naučna saznanja iz oblasti VRF jedinica i time popločava svoj zeleni put širom sveta.

GMV-ECO-Gree-4

Septembra 2014. godine, gospođa Dong Mingzhu, predsednica Gree Electric Appliances-a službeno je imenovana za "Glasnika održivog razvoja UN-a" od strane Ujedninjenih nacija. Povodom ovoga izjavila je:
"Preduzeća ne treba da budu usmerena samo na opstanak. Ona treba da teže stalnim promenama i stvaranju jedne nove ere. To je naša odgovornost. Mi nismo samo kinesko preduzeće, već stvaramo novi načina života sa tehnologijama i novi pogled na održivi razvoj za čitav svet".

Za još korisnih informacija prati nas na Facebook-u, Instagram-u, Twitter-u, LinkedIn-u i YouTube-u.